
GAZPACHO MET RODE BIET EN FETA
Gazpacho is een snel, makkelijk én zomers gerecht. De rode biet zorgt voor een mooie, dieprode kleur en een verrassende, rijke smaak. Een ideale starter voor een zonnige lunch of een gezellige picknick.

Ingrediënten voor 4 personen
bereidingstijd: 35’ (+ ev. 60’ afkoeling)
1 rode ui
6 mini of 2 grote komkommers
handvol bladpeterselie
handvol verse munt zonder takjes
handvol basilicum
2 teentjes look
8 tomaten
1 rode paprika
2 gekookte rode bietjes
2 el. paprikapoeder
1 tl. komijn
3 el. rode wijnazijn
tabasco naar smaak
peper en zout
Bereidingswijze
Zet een pot met gezouten water op het vuur en breng aan de kook. Snijd de onderkant van de tomaten in met een kruisje en leg ze voor een dertigtal seconden in het kokende water. Spoel nu de tomaten af onder koud water en pel ze vervolgens. Snijd de tomaten in partjes en verwijder de zaadlijsten. Snijd alle andere groenten en kruiden in fijne stukjes, voeg hieraan de kruiden toe, een aantal druppels tabasco en de rode wijnazijn (houd een aantal blaadjes van de verschillende kruiden apart voor de garnering op het einde) en pureer ze met behulp van een blender of een staafmixer tot een gladde massa. Indien u verse bietjes kocht, moet u deze eerst koken tot ze mals en gaar zijn (+- 25 minuten in gezouten water) waarna u ze laat afkoelen onder koud stromend water. Proef of de gazpacho nog op smaak gebracht kan worden door het toevoegen van extra zout, azijn of één van de andere kruiden. Zet de gazpacho vervolgens een uur in de koelkast en serveer tenslotte in kommetjes met verkruimelde feta erbovenop en wat fijngesnipperde verse kruiden.