Healthy Heart & Soulfood

Mexicaanse volkorenwraps met quinoa, kikkererwten & avocado

dinsdag 19/02

Voor dit eenvoudig, maar overheerlijk receptje liet ik me inspireren door de Mexicaanse keuken. De voedzame quinoa en knapperige kikkererwten zijn de ultieme vleesvervanger in dit smaakvolle gerecht. Afgewerkt met verse kruiden, zoals koriander en pijpajuin maar ook avocado en limoen, zijn deze wraps een feestelijk maal om heerlijk gezond van te genieten.

Ingrediënten voor 4 personen (8 wraps):

8 wraps (bij voorkeur volkoren)
1 ajuin
1 teentje look
1 rode paprika
800 gram tomatenblokjes uit blik
220 gram kikkererwten
150 gram maïs uit blik
handvol verse koriander
3 stengels pijpajuin
250 gram kerstomaatjes
2 rijpe avocado’s
200 gram quinoa
100 gram geraspte kaas
snuifje kaneel
snuifje korianderpoeder
snuifje gedroogde chilivlokken
1 limoen
olijfolie
zout

 

Bereiding:

Doe een scheutje olijfolie in een diepe pan en verhit op middelhoog vuur. Versnipper de ajuin en stoof deze een vijftal minuten aan in de pan of totdat ie glazig wordt. Doe er nu het geplette teentje look bij. Snijd de paprika in fijne blokjes en voeg deze eveneens aan de pan toe. Laat het geheel tezamen met de kaneel, het korianderpoeder en de chilivlokken nog enkele minuten aanstoven en doe er dan de tomatenblokjes bij. Kruid goed bij met voldoende zout en kruiden naar smaak en laat nog een kwartiertje rustig pruttelen op een laag vuurtje. Doe er op het laatst de kikkererwten en maïs bij.

Kook intussen de quinoa beetgaar (10 minuutjes) in gezouten water.
Wanneer deze klaar is giet je hem af in een zeef en roer je hem vervolgens onder de tomatensaus. Roer er nu ook de fijngesneden stengels pijpajuin en de koriander onder. Houd een beetje apart voor de afwerking op het bord.

Vul de wraps één voor één met het quinoa-tomatenmengsel, rol ze op en leg ze in een grote ovenschaal (al of niet met bakpapier bekleed) en strooi er de geraspte kaas overheen. Gril de wraps nog een vijftal minuten op de hoogste grilstand van je oven. Houd ze goed in de gaten zodat de kaas lekker knapperig wordt maar net niet aanbrandt.

Sporta-magazine is een uitgave van Sporta-federatie, die deel uitmaakt van de Sporta-groep.