Healthy Heart & Soulfood

Paarse quinoa met geitenkaas, clementines en amandelnoten

maandag 11/01

Persoonlijk eet ik heel graag quinoa. Het graan is niet alleen ontzettend gezond, maar heeft ook een nootachtige smaak die ik erg lekker vind. Toch vind ik het fijn om de quinoa rijker en interessanter te maken van smaak. Dit kan bijvoorbeeld door het toevoegen van verse kruiden of vooraf bereidde groentemengsels. De rode biet in dit gerecht geeft de quinoa een betoverende kleur die heel erg mooi afsteekt tegen het wit van de kaas en het oranje van de clementines. Het oog wil ook wat!  
 

Quinoa

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor 2 personen
 

250 gram quinoa
½ liter groentebouillon
2 gekookte rode bieten
1 tl mierikswortel
sap van een halve citroen
1 teentje look
4 el olijfolie
2 clementines
25 gram geroosterd amandelschaafsel
20 gram bieslook
100 gram stevige geitenkaas
2 el donker balsamico azijn
3 el ahornsiroop


Bereidingswijze
 

Breng de bouillon aan de kook en voeg hieraan de quinoa toe. Kook volgens de instructies op de verpakking (gemiddeld een 12-tal minuten) tot de quinoa beetgaar is. Giet af met behulp van een zeef onder koud stromend water.

Snijd de rode bieten in grove stukken en mix in een blender of kom tezamen met de mierikswortel, het sap van een halve citroen, het teentje look, 4 el olijfolie, 1 el ahornsiroop en goed wat peper en zout. Mix de ingrediënten tot een gladde massa en kruid af naar smaak met peper en zout indien nodig.
Meng het mengsel onder de quinoa tot deze mooi en egaal paars ziet.
Schep de quinoa alvast uit in kommetjes of borden, verkruimel hierboven de geitenkaas en zet even in de ijskast.

Pel de clementines en verwijder de witte velletjes. Snijd de partjes doormidden en leg ze op de quinoa. Hak het bieslook fijn en verdeel eveneens over de salades. Werk af met wat geroosterd amandelschaafsel.

Meng tot slot 2 el balsamico azijn met 2 el ahornsiroop tot een stroperige dressing. Besprenkel de salade net voor het serveren met enkele druppels van de dressing.
 

Sporta-magazine is een uitgave van Sporta-federatie, die deel uitmaakt van de Sporta-groep.