Loop naar de maan

een bijzondere campagne van Kom op tegen Kanker

vrijdag 08/04
loop naar de maan

Lieve lezer, Loop naar de Maan!

Het is zeker niet slecht bedoeld, lieve lezer, maar wij vragen u, gezond-assertief en met enige aandrang, om naar de maan te lopen. Neem het vooral niet persoonlijk. En geen paniek, u hoeft dit niet alleen te doen. Daarvoor is de afstand wat ruim gemeten: 384.000 kilometers, dat is geen peulschil.

Om de uitdaging nog aan te scherpen: het is de bedoeling dat wij snel landen. Op 16 oktober, om precies te zijn. Loop naar de Maan, het is een campagne van Kom op tegen Kanker met maar één doel: kanker van onze planeet wegvagen. Niet morgen, maar vandaag. Of toch zo snel mogelijk. 

Lopen is een héérlijke sport. Deugddoend voor lijf en leden. Geschikt om overtollige kilo’s weg te toveren. Een adequaat en zo goed als gratis antistressmiddel. Met een bijzonder fijn sociaal kantje: samen afzien tijdens een pittige training of tijdens een loodzware wedstrijd: wie dat ooit heeft meegemaakt, is verkocht voor het leven.

Top of the bill: door de loopmicrobe kan je zelf meewerken aan een mooiere wereld. Daarom gaan wij met z’n allen lopen, in de strijd tegen kanker.

De ene doet al wat meer kilometers dan de andere, wellicht. De ene legt de kilometers al wat sneller af dan de andere, ongetwijfeld. De ene volbrengt het al iets eleganter dan de andere, vrees ik. Goed begonnen is half gewonnen. De actie is amper begonnen en we tellen al bijna 2.000 enthousiaste lopers in ons midden. Die bijna 2.000 lopers hebben al bijna 30.000 kilometers in de benen! Daarmee zitten we wel nog maar aan 7.5% van de kilometers die we voor de boeg hebben. En we kunnen van die dappere lopers véél verlangen, maar niet het onmogelijke. We moeten ze helpen.

Tine Embrechts, Saartje Vandendriessche en Bart De Pauw dagen heel Vlaanderen uit. Dus ook u!

Alle informatie over dit wonderbaarlijke buitenaardse avontuur is te vinden op: http://www.loopnaardemaan.be.

Het is kinderlijk eenvoudig: u maakt daar uw eigen profielpagina aan, en u deelt die vervolgens naar hartenlust. Daarmee bedoelen we dus, naar hartenlust: op Facebook, op Twitter, op Instagram, kortom, overal waar u virtueel of fysiek actief bent en waar het enigszins mogelijk en min of meer gepast is. 

En u vraagt iedereen die u lief is, en eventueel ook alle anderen, zonder enige schroom, om een flink financieel duwtje. Zo hopen we dat u, en iedere loper, aan 200 euro geraakt. Voor wat, hoort wat, zo hoor ik u vragen? Jazeker, op 16 oktober, bij volle maan, landen wij op buitenaardse wijze, dan is er een bijzonder evenement dat we nu nog even top secret houden. Speciaal voor iedereen die meeloopt en aan 200 euro geraakt, en cours de route.

Dat wil u niet missen, mogen wij hopen? 

Welnu, vooruit dan. Aan de slag, lieve lezer. Uit uw luie zetel. Door weer en wind. Vanaf nu telt elke kilometer!

Sportieve groeten,

Peter

P.S. Nog een technologisch nieuwtje: u kan vanuit uw ‘Loop naar de Maan’-profiel linken met uw favoriete app, Runkeeper, Strava of de Start2Run app: zo behoudt u automatisch het overzicht over de (vele!) kilometers die u in de strijd gooit. Voor de Twitteraars onder u, geef deze mooie campagne een sociaal duwtje in de rug, met de hashtag #lndm2016. U mag dan verwijzen naar Kom op tegen Kanker, oftewel @KOTKanker. Op Facebook is de actie te vinden onder: http://www.facebook.com/loopndmaan.

Sporta-magazine is een uitgave van Sporta-federatie, die deel uitmaakt van de Sporta-groep.