Marc Herremans:

"Aan Marieke en alle lotgenoten: keep fighting!"

donderdag 29/10
Marieke Vervoort

Dinsdagavond maakte het tv-programma Het Huis met Marieke Vervoort pijnlijk duidelijk dat het niet meer kunnen stappen eigenlijk het minste is van de consequenties van spierziekte, amputatie, paraplegie of tetraplegie. Slachtoffers hebben ook te kampen met zenuwpijnen, fantoompijnen, infecties, doorligwonden,… de lijst is eindeloos. Lotgenoten onder elkaar weten perfect waarover het gaat.

Hopelijk hebben de mensen van het RIZIV naar de uitzending van Het Huis gekeken en gaan ze beseffen dat als iemand van onze lotgenoten de kans krijgt om zijn job te hervatten en terug te willen integreren in onze maatschappij niet extra afgestraft dient te worden. Of de mensen met hun bovengenoemde fysieke beperking nu werken of niet, de pijn, bijkomende ellende, medische complicaties en bijhorende medische kosten blijven immers tot het einde van ons leven.

Beste mensen van het RIZIV, hopelijk was de reportage van het huis een oogopener. Wij -To Walk Again en andere organisaties- proberen revalidatie en sport bij mensen met een beperking te stimuleren om medische complicaties zoveel mogelijk te verminderen. Hopelijk proberen jullie ook positief en constructief te denken en herbekijken jullie het systeem, zodat onze integratie via het werk mogelijk wordt! Aan Marieke en alle lotgenoten: keep fighting! 

Marc Herremans

 

Marieke Vervoort

Sporta-magazine is een uitgave van Sporta-federatie, die deel uitmaakt van de Sporta-groep.