Vul je BRITA waterfilterfles en sport!

woensdag 03/05

Zonder water zou het hier op aarde maar een doodse boel zijn. We hebben het nodig als zuurstof, liefde en lichaamsbeweging. Minstens een paar liter per dag, dicteert de wetenschappelijke richtlijn. Haalbaar? BRITA maakt het ons alvast makkelijk om deze norm te halen.

 Al enkele jaren is BRITA een gewaardeerde sponsor van Sporta. De hechte band tussen beide is verankerd in een gemeenschappelijke missie. Zowel de Duitse waterfilterproducent als de Vlaamse sportorganisatie streeft ernaar om de levenskwaliteit van de bevolking te verbeteren. En dit doen beide al méér dan 50 jaar!

In 1966 verbaasde Heinz Hankammer de wereld met de uitvinding van een filter voor het demineraliseren van water. Aanvankelijk was hij bedoeld voor de dienstverlenende industrie en de commerciële sector, maar al vlug had Hankammer begrepen dat zijn innovatie evenzeer van nut was in het huishoudelijke gebruik. En zo lanceerde hij in 1970 onder de naam BRITA de eerste waterfilterkan, een eenvoudige karaf uit transparante kunststof met een oranje, komvormig filterelement.

 

We drink with our eyes

In zijn drang naar perfectie werd het BRITA-concept sindsdien systematisch verbeterd en verfijnd. Met een regelmaat van een klok pakte het bedrijf uit met nieuwe producten en filtersystemen die de smaak van kraantjeswater optimaliseerden. Door in te spelen op de wijzigende behoeftes veroverde de merknaam BRITA de internationale markt. Het familiebedrijfje uit Wiesbaden werd een wereldspeler, actief in ruim zestig landen op vijf continenten, goed voor een totaalomzet van 429 miljoen euro en werkgelegenheid voor 1.480 personeelsleden. Onder hen een team van vijftig onderzoekers die dag in dag uit labotests uitvoeren op zoek naar de ultieme drinkwatersmaak. Een van hun nieuwste vondsten is de BRITA MicroDisc met actieve koolstof, gemaakt uit geperste kokosnootschalen. Ingenieus aan deze filter is dat miljoenen minuscule poriën alle smaakverstorende stoffen als chloor tegenhouden, maar de noodzakelijke mineralen als calcium en magnesium vrijebaan geven. Bijkomend voordeel: één koolstofcapsule is in staat om 150 liter water te zuiveren, kent een levensuur van 4 weken en kost slechts enkele luttele centjes. 

Bij BRITA werkt een team van vijftig onderzoekers die dag in dag uit labotests uitvoeren op zoek naar de ultieme drinkwatersmaak

Naast de onderzoekers heeft BRITA heel wat designers in dienst. Onder het motto “We eat with our eyes, why don’t we drink with them too?” zijn zij continu in de weer om handigheid, compactheid, duurzaamheid, schokbestendigheid en milieuvriendelijkheid met estethiek en vormgeving te combineren.

 

BRITA voor sporters

Het nut van water is genoegzaam bekend. Het is essentieel voor de absorptie van voedingstoffen in ons lijf, de verwerking van afvalstoffen, de celactiviteiten, het voorkomen van ziektes en het verschaffen van een goed gevoel. Afhankelijk van de maten, gewichten en levensstijl heeft een mens nood aan een hoeveelheid water die de verwachtingen veelal overstijgt. Voor een aanvaardbare richtlijn wordt verwezen naar de formule: je lichaamsgewicht X 0,44 gedeeld door 10. Dit impliceert dat iemand van 75 kilo zo’n 3,3 liter per dag moet drinken. Uiteraard liefst niet te veel frisdrank of alcohol. Gewoon water is de beste keuze. Het bevat immers geen calorieën en is goedkoop.

Zelfs voor de meeste sporters volstaat gewoon water, ook al verliezen ze veel vocht. Tot een duurinspanning van één uur is een speciaal drankregime niet vereist. Verkies je fris, helder en heerlijk water dat zoetjes binnenloopt en geen bijsmaak heeft, dan is de nieuwe BRITA Fill&Go de ideale oplossing.

Niet alleen je smaakpapillen zullen je dankbaar zijn, ook de natuur. Een recent onderzoek heeft uitgewezen dat de ecologische voetafdruk van een liter BRITA-water 27 keer kleiner is dan van een literfles mineraal water! In de wetenschap dat een gemiddeld gezin 1500 flessenwater per jaar verbruikt, scheelt dit voor het milieu toch een serieuze slok op de borrel.

Waarop wachten? Vul die BRITA-kan, trek je sportkledij aan en go!

Zelfs voor de meeste sporters volstaat gewoon water, ook al verliezen ze veel vocht

Sporta-magazine is een uitgave van Sporta-federatie, die deel uitmaakt van de Sporta-groep.